Die Sommerschule Deutsch ist ein Plus -intermediari


Descrierea cursului

Școala de vară 2022 "Germana e un plus"!
      
Această grupă de școală de vară este pentru nivel INTERMEDIAR, și este destinată elevilor de gimnaziu care au început deja studiul limbii germane. Continuă calatoria și acorda-ți "ein Plus".

Tematica abordata va fi flexibila, doamna profesoara va adapta activitatile la nivelul pregatire si abilitatile de comunicare ale grupei. 

Când? Va rugam precizati la inscriere perioada preferata!

De luni, 25 iulie, pana vineri 29 iulie 2022, 
De luni,  22 august pana vineri 26 august 2022

3 ore /zi de GERMANA INTERACTIVA dupa orar 12:00-15:00.

Cost total: 250 lei/ săptamană.

Unde? Sediul centrului educațional PlusCreativ, str Progresului nr 27, dotat corespunzător și cu acces multimedia (vezi poza).

Participă alături de noi și îmbină în cel mai plăcut mod perfecționarea limbii germane cu un program distractiv. Trăiește și vorbește germana!

Luni
Ora 12-13:30:  Wir sind ein super Team. Wir wollen dich kennenlernen!
Începem aventura printr-o serie de activități non-formale de cunoaștere. Aici și acum vei avea ocazia să ne împărtășești prin joc tot ceea ce îți dorești să aflăm despre tine și universul tău personal.
Ora 13:30- 15:00: Heimat und Ausland
Ce înseamnă acasă pentru tine și ce e interesant de vizitat în orașul tău natal?  În această parte finală a zilei ne focusăm pe ateliere de creație în care realizăm un imaginar Stadtrundgang durch Baia Mare 
Marți
Ora 12-15:00: Orientierung in der Stadt
Te-ai gândit că într-o zi te vei trezi în Berlin unde vei fi nevoit să afli informații necesare să ajungi la o destinație dorită? Dar că vei întâlni în orașul tău natal un grup de turiști germani care ar avea nevoie de acelaș soi de informații? Aceste situații sunt cât se poate de reale, iar noi, tocmai de aceea, prin diversitatea activităților practice  de astăzi vom învăța cum să ne descurcăm cu succes într-un asemenea context.
Miercuri
 Ora 12-15:00: Deutsche für einen Tag
Printr-un simplu exercițiu de imaginație ești german pentru o zi. Cum reacționezi în situațiile de zi cu zi? La cumpărături? La o ieșire în oraș cu cei cunoscuți? La școală? Sau la un consult medical? Jocurile de rol în care vei fi antrenat astăzi vor dovedi că poți intra cu ușurință în pielea unui german autentic!
Joi
 Ora 12-15:00 Die deutschsprachige Kultur
Se spune deseori că modul cel mai accesibil prin care poți învăța o limbă străină este să te duci în țara în care aceasta se vorbește. De această dată, am creat noi înșine modalitatea de a aduce spațiul german la noi acasă. Așadar  participă și azi la jocuri și activiăți cunoscând Germania, Austria, Elveția culinară, culturală, istorică, și, de ce nu, realizând un interviu imaginar cu germanul tău favorit!
Vineri 
 Ora 12-15:00: Încununează aventura din această săptămână dovedindu-ți spiritul de echipă participând la Schatzsuche. Trecând cu succes de fiecare probă vei fi la finalul taberei un Ass der deutschen Sprache!

Elevii vor beneficia de  rechizitele si materialele auxiliare necesare participarii la atelierele de limba germana. Pentru fiecare zi ne propunem aplicatii interactive cu cuvintele noi, provocari pe echipe si jocuri de grup (ex: Ball zuwrfen, ich sitze im Grünen...). In pauze elevii au acces la curte și teren de sport/joacă.
Doamna profesoara va fi ajutata de voluntari, elevi de liceu vorbitori de limba germana. 
Vom forma o grupa de 15 elevi începători. Locurile sunt limitate.

Komm und begleite uns für mehr Spaß! Vino și însoțește-ne pentru mai multă distracție!

Profesor coordonator Oana Csepregi

Inscrie-te